Snickers, sladká neřest nejen našeho dětství. Jenže složením to není úpně to pravé arašídové. Proto pro Vás máme recept na zdravější variantu, která vám navíc dodá i spoustu minerálů a vitamínů.
Co budete potřebovat?
Základ:
Datle 60 g
Ovesné vločky 50 g
Lískové ořechy (můžete použít jakékoliv jiné dle chuti) 30 g
Karamel:
Arašídové máslo 100 g
Datle 50 g
Lucuma 1 čajová lžička
Maca 0,5 čajové lžičky
Na doplnění:
Pražené arašídy 30 g
Čokoláda alespoň 70 % 100 g
Doba přípravy: 20 minut
Doba tuhnutí: 2,5 hodiny
Postup:
Zkontrolujeme datle, jestli se v nich nenachází zbytek pecky a namočíme je alespoň 30 minut předem. Mezitím si rozmixujeme lískové ořechy a ovesné vločky na mouku. Jakmile nám datle změknou, přidáme je ke směsi ořechů a datlí a mixujeme, dokud se nevytvoří lepkavá hmota. Pokud nám nebude držet pohromadě, můžeme přilít malé množství vody, ve které se máčely datle.
Vzniklou hmotu vtlačíme do formy vyložené pečícím papírem nebo fólií – my jsme použili klasickou obdélníkovou na chleba – do tenké vrstvy cca 2-3 mm. Vložíme do lednice.
Na karamelovou vrstvu si opět necháme namočit datle do změknutí a rozmixujeme je společně se všemi ingrediencemi na karamel. Hmota by měla být lepivější. S namočenými prsty ji rozprostřeme přes první vrstvu. Jako poslední krok posypeme karamel arašídy a lehce je vtlačíme dovnitř tak, aby držely na místě. Celou formu dáme do mrazáku alespoň na 2 hodiny.
Po dvou hodinách si rozpustíme hořkou čokoládu. Vyndáme hmotu z mrazáku a ostrým nožem pokrájíme na požadovaný tvar – tyčinky, čtverečky, kolečka – co se vám líbí :-D.
Tyčinky následně můžeme obalit celé v čokoládě nebo je pouze polít čokoládou. Vraťte tyčinky do lednice a jakmile čokoláda ztuhne, můžete si vychutnat snickers bez pocitu viny 😊
Bělehradská 29/1604 - Praha
Tereza Vrbová +420 732 438 826
Jiří Lukáš +420 604 122 230
Jsme mladý pár, který se rozhodl založit e-shop se zaměřením
převážně na veganskou stravu a suplementy.